Gemeente Maastricht: Tozo 3 is beschikbaar

Gepubliceerd op: dinsdag 06 oktober 2020 | 10:20

Vanaf nu  is de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) 3 beschikbaar. Tozo 1 liep tot eind mei en Tozo 2  liep tot 1 oktober. U kunt Tozo 3 aanvragen tot en met 30 juni 2021. 

Net als bij de Tozo 1 en Tozo 2 bestaat Tozo 3 ook uit een tegemoetkoming voor levensonderhoud en een mogelijkheid voor het aanvragen van een lening voor bedrijfskapitaal (tot maximaal € 10.157,- voor Tozo 1, 2 en 3 gezamenlijk).  Ondersteuning in uw levensonderhoud kunt u, als u aan de voorwaarden voldoet, toegekend krijgen over de maanden oktober 2020 tot en met juni 2021. U kunt zelf aangeven voor hoeveel maanden u een uitkering wilt aanvragen.

Geen vermogenstoets
Het inkomen van uw partner blijft in Tozo 3 meetellen in het bepalen van de hoogte van de ondersteuning in het levensonderhoud. Het was de bedoeling om ook een vermogenstoets toe te voegen, maar het kabinet heeft besloten deze voorlopig niet in te voeren door de aangescherpte coronamaatregelen per 29 september 2020. 

Aanvragen van Tozo 3
Wilt u Tozo 3 aanvragen? Gebruik dan het aanvraagformulier in het blauwe kader op de pagina over de regeling. Dat geldt ook als u eerder Tozo-ondersteuning ontvangen heeft. U krijgt niet automatisch Tozo 3 en kunt het aanvraagformulier in het blauwe kader gebruiken om een vervolgaanvraag te doen.

Zuid-Limburg Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland en de managers van Parkstad en Maastricht Business Plaza. In overleg zijn deze Business Plaza samengevoegd tot Zuid-Limburg Business Plaza om alle ondernemers uit de regio Zuid-Limburg een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL