Gemeente Heerlen: Vanaf 14 oktober: eerste uur op straat parkeren 1 euro

Gepubliceerd op: dinsdag 06 oktober 2020 | 11:39

Het eerste uur parkeren op straat in het centrum van Heerlen kost vanaf 14 oktober 1 euro. Voor de tweede en volgende uren geldt een bedrag van 2 euro per uur.

Tot 14 oktober 2020 is het eerste uur parkeren gratis. Deze parkeerkorting is eind maart ingevoerd, toen de lockdown van start ging vanwege corona. Met deze maatregel kwam het college de horeca-ondernemers tegemoet, die toen, vanwege sluiting, massaal inzetten op afhaal- en bezorgservices.

De omstandigheden voor de horeca zijn inmiddels verbeterd, maar er gelden nog steeds beperkingen. Om die reden is besloten om de coronamaatregel van eind maart voort te zetten met een korting van 50%. Hierdoor betalen parkeerders op straat het eerste uur 1 euro, in plaats van het gebruikelijke tarief van 2 euro.

Het bedrag van 1 euro sluit ook goed aan bij het tarief dat geldt in de parkeergarage aan de centrumkant van het Maankwartier.

Op dit moment worden nog alle tariefaanpassingen gedaan. Pas als dat klaar is (in de week van 12 oktober), verwijderen we de borden bij alle parkeerautomaten waarop staat aangegeven dat het eerste uur gratis is.

Parkeertarief 1 euro tot 1 januari 2021
De nieuwe parkeerkorting geldt tot 1 januari 2021. De raad stelt eind 2020 de tarieven vast voor 2021.

Zuid-Limburg Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland en de managers van Parkstad en Maastricht Business Plaza. In overleg zijn deze Business Plaza samengevoegd tot Zuid-Limburg Business Plaza om alle ondernemers uit de regio Zuid-Limburg een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL