Heerlen: Verlenging versnelde uitbetaling subsidie nieuwe ondernemingen

Gepubliceerd op: woensdag 02 december 2020 | 13:39

Om ondernemers te steunen wordt de versnelde uitbetaling van de subsidie Ruimte voor Ondernemerschap verlengd tot 1 april 2021. Ondernemers die zich nieuw vestigen of een nieuwe vestiging openen in één van de kernwinkelgebieden kunnen in aanmerking komen voor de subsidieregeling van € 6.000,-.  Deze subsidie wordt normaal gesproken in twee termijnen betaald. Vanwege de coronamaatregelen heeft het college besloten tot verlenging van de versnelde uitbetaling tot 1 april 2021.  Hierdoor krijgen de ondernemers direct de beschikking over de € 6.000,- subsidie.

In 2020 zijn op dit moment 19 ondernemers in aanmerking gekomen voor de regeling Ruimte voor Ondernemerschap. "Dit toont aan dat het een belangrijke regeling is. Zelfs in deze moeilijke tijden zijn er nog steeds ondernemers die op een nieuwe plek durven te starten", aldus Martin de Beer, wethouder economie.

Subsidieregeling Ruimte voor Ondernemerschap
Ondernemers die een winkel, horecabedrijf of dienstverlenend bedrijf in de centrumgebieden van Heerlen-centrum, Hoensbroek-centrum, Heerlerheide-centrum of Heerlerbaan-De Bautsch willen vestigen, komen mogelijk in aanmerking voor een subsidie. De regeling geldt alleen als een leegstand pand in een van die gebieden wordt betrokken en het bedrijf op de begane grond gevestigd wordt. Ook moet er een bedrijfsplan worden ingediend.

Meer informatie is te vinden op deze pagina heerlen.nl/subsidie-voor-nieuw-ondernemerschap. 

Of neem contact op met het Ondernemershuis van de gemeente Heerlen. 

Zuid-Limburg Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland en de managers van Parkstad en Maastricht Business Plaza. In overleg zijn deze Business Plaza samengevoegd tot Zuid-Limburg Business Plaza om alle ondernemers uit de regio Zuid-Limburg een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL