Zorg dat uw cashflow op gang blijft

Gepubliceerd op: dinsdag 05 januari 2021 | 16:15

Incasso tijdens corona: zorgen dat uw cashflow op gang blijft
AdvoCasso heeft de door corona ontstane situatie diep op zich laten inwerken. We hebben een breed onderzoek onder onze klanten en andere relaties verricht en alle mogelijke bronnen geraadpleegd. We kampen immers met een krachtige tegenstelling: juist nú moet de geldstroom op gang blijven en is incasso hard nodig, maar te hard zijn richting debiteuren die nu écht niet kunnen betalen, maakt alleen maar “nog kapotter wat al kapot is”.

Focus op overlevingskans van bedrijven
Faillissementsaanvragen als drukmiddel vinden we nu dan ook maatschappelijk onverantwoord: we richten ons liever op de overlevingskans van bedrijven. Uiteraard blijft het belangrijk om misbruikmakers -en die zijn er helaas; vooral onder de grote jongens!- stevig aan te pakken. ”Nog meer dan vroeger moeten we dus “de goeden van de kwaden scheiden”.

Nog scherper kijken naar verhaalkans
Als opdrachtgever moet u nu bovendien extra op uw kosten letten en AdvoCasso dus ook. Nog scherper dan vroeger kijken we of de kans groot genoeg is dat gemaakte kosten ook verhaald kunnen worden op de debiteur. Kortom, deze uitzonderlijke tijd vraagt om inzicht in de situatie van de debiteur.

Begripvolle aanpak voor een beter resultaat
Onze aanpak is ook ronduit begripvoller en we letten meer op hoe elke individuele debiteur benaderd moet worden en soms moet de debiteur helaas echt wat meer tijd gegund worden. Het belang van u als opdrachtgever blijft echter voorop staan en we houden er dus gepaste druk op en zijn heel alert op het moment dat weer betaald kan worden en op snelle deelbetalingen. In de tussentijd stellen we uw rechten op de wat langere termijn veilig. We zijn daarom nu wat meer bezig met debiteurenbeheer dan met rechtlijnig incasseren. Anders gezegd: het is iets meer lange termijn dan korte, maar alleen als het echt niet anders kan.

Wat kan Advocasso in Corona tijd voor u betekenen?
AdvoCasso kan juist nu helpen door de vele databanken waar wij over beschikken: wilt u controleren hoe uw klant er financieel voor staat, dan doen wij voor u een gratis credit check. Mail ons diens gegevens en u krijgt snel antwoord! Nog een voordeel van AdvoCasso in deze tijd: wij doen met ons label AdDebt ook aan debiteurenbeheer: ook op advocaatnivo, maar meer op het veiligstellen van uw rechten gericht dan op snelle incasso. Heel nuttig bij debiteuren die nu niet kunnen betalen, maar straks hopelijk wel.

Zuid-Limburg Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland en de managers van Parkstad en Maastricht Business Plaza. In overleg zijn deze Business Plaza samengevoegd tot Zuid-Limburg Business Plaza om alle ondernemers uit de regio Zuid-Limburg een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL