Verruiming terrassen verlengd tot 1 april 2022

Gepubliceerd op: woensdag 24 maart 2021 | 10:16

Burgemeester en wethouders hebben besloten de regeling ter verruiming van de terrassen te verlengen tot 1 april 2022. Hiermee komt Heerlen de horecaondernemers zo veel mogelijk tegemoet in deze voor velen moeilijke coronatijd.

Het afgelopen jaar zijn de horecagelegenheden hard getroffen door de corona-maatregelen. Om exploitatie mogelijk te maken binnen de 1,5 meternorm zijn in 2020 de terrassen verruimd. Deze maatregel werd ingesteld tot 1 april a.s.

Maar ook ná deze datum zijn verruimde terrassen nodig, omdat dan nog steeds aanvullende maatregelen gelden. Bovendien heeft de verruiming van de terrassen zowel van de horecaondernemers als het publiek veel positieve reacties opgeleverd. De toestemming voor de extra ruime terrassen die op 1 april zou aflopen, wordt daarom verlengd tot 1 april 2022. Hiermee biedt Heerlen de horecaondernemers de mogelijkheden om hun terras op een veilige manier te exploiteren.

Daarnaast is ook de regeling voor het plaatsen onder voorwaarden van terrasoverkappingen en terrasschermen bij horecagelegenheden verlengd tot 1 april 2022. Door het toestaan dat terrassen door overkappingen en schermen worden beschut tegen weersinvloeden, is straks ook exploitatie in de slecht-weerperiode mogelijk.

Burgemeester en wethouders proberen door bovenstaande maatregelen zoveel mogelijk de ondernemers te ondersteunen in het compenseren van de negatieve gevolgen van de corona-maatregelen.

Zuid-Limburg Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland en de managers van Parkstad en Maastricht Business Plaza. In overleg zijn deze Business Plaza samengevoegd tot Zuid-Limburg Business Plaza om alle ondernemers uit de regio Zuid-Limburg een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL