Ondernemers van Aviation Valley kiezen vol overtuiging voor een BIZ

Gepubliceerd op: woensdag 28 juli 2021 | 13:46

De ondernemers gaan intensief samenwerken voor een aantrekkelijk bedrijventerrein Aviation Valley. De BIZ-regeling ondersteunt en faciliteert deze doelstelling.  Ondernemers spraken zich in de draagvlakmeting uit vóór een samenwerking in de vorm van een BIZ. In totaal stemde 59% van de bijdragenplichten. Hiervan was 72% vóór het opzetten van de BIZ. De BIZ zal officieel van start gaan op 1 januari 2022, voor een periode van 5 jaar.

Met de BIZ (bedrijveninvesteringszone) investeren ondernemers samen in de kwaliteit en aantrekkelijkheid van bedrijventerrein Aviation Valley. De gedachte achter een BIZ is dat individuele bedrijven op vele fronten sterker staan als ze structureel samenwerken.
Zo is een BIZ een serieuze gesprekspartner voor gemeente, provincie en andere organisaties. Ondernemers bepalen zelf in welke thema’s gezamenlijk wordt geïnvesteerd. Deze activiteiten zijn aanvullend op de kerntaken van gemeente en provincie. De ondernemers betalen hiervoor jaarlijks een bijdrage waarvan de gemeente de heffing en invordering verzorgt.

Het bestuur van de stichting BIZ Aviation Valley bestaat uit voorzitter Ward van de Venne (Venne Electronics), Fons Latour (MAA), Harold Counet (Collins Aerospace). Het bestuur wordt ondersteunt door Sonja Demandt (Directeur Parkmanagement BV) en Veronique Plusjé (parkmanager) en Iva Meijs (projectmedewerker)

Het bestuur zal een vijfjarenplan opstellen, waarin zij de plannen voor deze periode zullen benoemen en onderbouwen. Onderwerpen waar Aviation Valley mee aan de slag wil gaan, zijn onder andere, duurzaamheid & innovatie, circulariteit, bereikbaarheid & (digitale) infrastructuur en veiligheid.

Voorzitter Ward van de Venne, vertelt hoe een BIZ kan helpen om de groeipotentie op Aviation Valley samen verder te ontwikkelen. “We werken hier elke dag ontzettend hard aan de Limburgse economie. Allemaal vanuit onze eigen passie en ons eigen vakgebied. Maar, er zijn veel onderwerpen waar we allemaal mee te maken hebben: veiligheid, bereikbaarheid en duurzaamheid. Dat zijn onze raakvlakken, en wat mij betreft dan ook de speerpunten om samen aan te werken in de BIZ. Binnen onze eigen bedrijven nemen we al veel individuele maatregelen op deze gebieden. Als we deze onderwerpen samen verder kunnen ontwikkelen, versterken we elkaar.”

Zuid-Limburg Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland en de managers van Parkstad en Maastricht Business Plaza. In overleg zijn deze Business Plaza samengevoegd tot Zuid-Limburg Business Plaza om alle ondernemers uit de regio Zuid-Limburg een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL