Belastingdienst: U kunt binnenkort niet meer met een acceptgiro betalen

Gepubliceerd op: donderdag 15 september 2022 | 10:35

Vanaf 1 juni 2023 verdwijnt de acceptgiro. Daarom verstuurt de Belastingdienst binnenkort geen acceptgiro's meer bij hun belastingaanslagen of beschikkingen. In plaats daarvan krijgt u 'betaalinformatie'.

Stap voor stap
De Belastingdienst stopt vóór 1 juni 2023 met het versturen van acceptgiro's. Dit doen ze stap voor stap. Dat betekent dat u bij de ene belastingaanslag of beschikking nog wel een acceptgiro krijgt en bij de andere brief niet meer.

U krijgt van de Belastingdienst betaalinformatie
In plaats van een acceptgiro stuurt de belastingdienst betaalinformatie bij hun brieven. Daarin staat alle informatie die u nodig hebt om te betalen.

Bekijk het voorbeeld met uitleg:
Hoe ziet de nieuwe 'betaalinformatie' eruit?

Betaal met de mogelijkheden van de bank
U kunt bijvoorbeeld betalen via mobiel bankieren of internetbankieren. Of gebruik een overschrijvingskaart van uw bank. Vraag bij uw bank naar de mogelijkheden.

Zuid-Limburg Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland en de managers van Parkstad en Maastricht Business Plaza. In overleg zijn deze Business Plaza samengevoegd tot Zuid-Limburg Business Plaza om alle ondernemers uit de regio Zuid-Limburg een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL