Skip to main content

Zonen familie Voss nemen aandelen over en zetten ambities voort. Continuïteit en toekomst FOXX AV Audiovisual gewaarborgd

Gepubliceerd op: woensdag 12 januari 2022 | 10:42

In het afgelopen jaar is achter de schermen van FOXX AV hard gewerkt aan de toekomst van het bedrijf. De zoons Jeroen, Michel, Stefan en Wouter Voss hebben de aandelen overgenomen van hun vader Hans Voss. Daarmee is de toekomst en continuïteit van FOXX AV Audiovisual gewaarborgd. FOXX AV is een van de marktleiders op het gebied van audiovisuele installaties en projecten én een echt familiebedrijf. De vier zoons zijn de afgelopen 10 jaar een voor een het bedrijf ingestroomd, met ieder een eigen verantwoordelijkheid. Hans Voss blijft verbonden en zal zich de komende jaren vooral bezighouden met business development en als klankbord voor de nieuwe aandeelhouders.

Hans Voss nam in 2010 Houben Mediatechniek en in 2012 AV Point over. In 2011 werd een Belgische bedrijf opgericht en in 2019 een Duits. Ook werden in dat jaar de bedrijven geïntegreerd tot een one-stop full service platform; alles op het gebied voor professioneel beeld, licht, geluid en communicatie.

Taken en verantwoordelijkheden
Managing partner wordt Jeroen Voss (31) . Hij is, naast de dagelijkse leiding, ook verantwoordelijk voor de creatief technische oplossingen incl. de installaties en het projectmanagement bij klanten. Michel Voss (33) wordt eindverantwoordelijk voor Projects Nederland, Stefan Voss (29) voor de Belgische markt en Wouter Voss (27) voor Rental. De vier werken al van jongs af aan in de zaak tijdens vakanties en als werkstudent. Ze zijn allemaal in de uitvoering begonnen en kennen de dagelijkse praktijk als geen ander. De opvolging is daarmee op een natuurlijke wijze verlopen.   

AV = ICT
De audiovisuele branche is de afgelopen jaren steeds sterker veranderd onder invloed van high tech en geavanceerde ICT. Op dit gebied speelt FOXX AV een leidende rol, met name in toepassingen als hybride (thuis)werken, online video vergaderen, digitaal afstandsonderwijs, narrowcasting en grootformaat LED scherm technologie. Recent werden nieuwe maatwerkconcepten ontwikkeld voor m.n. (thuis)werken en hybride onderwijs.

Familiebedrijf
Familiebedrijven vormen in (Belgisch) Limburg en Zuid-Nederland het hart van de MKB-economie. Niet voor niets dat binnen MKB Limburg en VKW een apart programma loopt dat familiebedrijven klaarstoomt voor de toekomst. FOXX AV heeft duidelijk een lange termijn strategie en koerst niet op aandeelhouderswaarde maar op rentmeesterschap. De groei en doorontwikkeling van het eigen personeel is een van de speerpunten.

Het op een verantwoorde en duurzame wijze zaken doen is van groot belang. FOXX AV werkt niet alleen voor overheidsklanten zoals provincie Limburg, meer dan 30 gemeenten in (Belgisch) Limburg, Noord-Brabant en Antwerpen, MUMC+, UHasselt en Radboud Universiteit. Maar ook voor corporate bedrijven als Aviko, Firestone, Porsche Maastricht, Sabic, Smurfit Kappa, Rockwool en SIF.