Skip to main content

Heerlen verlengt convenant Ondernemersfonds

Gepubliceerd op: dinsdag 08 februari 2022 | 14:03

Gemeente Heerlen en Stichting Ondernemersfonds Heerlen (OFH) hebben op maandag 7 februari 2022 opnieuw een convenant gesloten voor de periode 1 januari 2022 tot en met 31 december 2025. De komende jaren wordt ingezet op vergroting en een lange termijn investeringsagenda samen met ondernemers.

Het Ondernemersfonds is opgericht in 2019 voor, door en met ondernemers. Het fonds ondersteunt lokale ondernemers en organisaties bij het uitvoeren van inspirerende initiatieven, die de stad meer aantrekkingskracht geven. Het OFH hielp al met veel mooie initiatieven, van kerstversiering tot grote evenementen en van de aanpak van zwerfvuil tot cyber security.

De huidige afspraken liepen tot eind 2021. Na een evaluatie is gebleken dat ondernemers tevreden zijn met het fonds. Reden voor de gemeente om het voort te zetten tot 2026. “Voor mij is een gezond en vitaal ondernemersklimaat in Heerlen van essentieel belang voor het goed functioneren van de stad. Het OFH levert hier een concrete bijdrage aan”, zegt wethouder Martin de Beer over de verlenging. Geerd Simonis, voorzitter OFH, voegt daaraan toe: “Het Ondernemersfonds Heerlen wil met name de komende jaren met de ondernemers van Heerlen projecten realiseren die strategisch van aard zijn en voor de verdere toekomst van de stad een economisch goed klimaat realiseren.”

Ondernemersfonds helpt
Het Ondernemersfonds komt graag in contact met initiatiefrijke ondernemers. Ben jij ondernemer in Heerlen en heb je een goed idee? Of wil je samen met andere ondernemers een project realiseren? Neem dan contact op met het Ondernemersfonds. Meer informatie en inspiratie is te vinden op www.ondernemersfondsheerlen.nl.