Skip to main content

landgraaf: Duurzaam vervoer is de toekomst

Gepubliceerd op: donderdag 24 maart 2022 | 14:44

Een van de opdrachten in het Klimaatakkoord is om ook het vervoer duurzamer maken. In 2030 willen we niet meer dat nieuwe auto’s schadelijke stoffen uitstoten. Tegen die tijd hebben we 1,9 miljoen elektrische auto’s in Nederland. Die auto’s hebben allemaal laadpalen nodig om op te laden, een enorme opgave. Daarop moeten we ons natuurlijk voorbereiden.

Openbare laadpalen
Daarom worden in Landgraaf de komende jaren 61 nieuwe openbare laadpalen geplaatst. Voor de inwoners die geen laadpaal op hun eigen terrein kunnen plaatsen. Om de juiste plekken voor die laadpalen te vinden, hebben we uw hulp nodig. De leverancier van de laadpalen en de gemeente hebben een voorzet gegeven voor de plekken. Die staan in een zogenaamde plankaart. 

Geef uw reactie!
U kunt als inwoner van Landgraaf aangeven in de plankaart of u het daarmee eens bent. Of misschien ziet u een betere plek. Die plek kunt u in de plankaart aangeven. Vanaf donderdag 24 maart is de plankaart in te zien. U hebt tot 14 april om te reageren. Daarna bekijken we alle reacties en wordt het eindresultaat teruggekoppeld via de plankaart.

Bekijk de plankaart voor de plaatsing van openbare laadpalen en klik op Landgraaf.