Skip to main content

Gemeente Kerkrade: Praat mee over mobiliteit, verkeer en vervoer in Kerkrade

Gepubliceerd op: woensdag 04 mei 2022 | 10:32

Het komende jaar gaat Kerkrade aan de slag met een nieuw Mobiliteitsplan. Met dit plan geven we antwoord op de verschillende thema’s die spelen binnen de gemeente op het gebied van mobiliteit.

Met mobiliteit bedoelen we het verplaatsen van personen en goederen in een gebied, en het gemak waarmee dat gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan een ritje naar de supermarkt, een dagelijkse treinreis naar het werk of een bezoek aan vrienden of familie.

Kerkrade goed bereikbaar houden
Het Mobiliteitsplan helpt ons om de plannen voor de toekomst vorm te geven en Kerkrade voor iedereen goed bereikbaar te houden. Denk aan plannen voor het verbeteren van de parkeerdruk in het centrum, de verkeersveiligheid rondom scholen of het stimuleren van actievere vervoerswijzen zoals lopen en fietsen. 

Praat mee op zaterdag 14 mei 
Wij vinden het belangrijk om te weten hoe inwoners, bezoekers, ondernemers en andere belanghebbenden denken over het onderwerp mobiliteit. 

Vorige maand hebben veel mensen al de online enquête ingevuld, bedankt daarvoor!

Op zaterdag 14 mei staat de gemeente met een infostand op een aantal plaatsen in de gemeente om persoonlijk met u in gesprek te gaan over mobiliteit, verkeer en parkeren. 

Wij staan op de volgende plaatsen: 
- Eygelshoven: Zaterdagmarkt van 10:00 tot 12:00 uur
- Kerkrade-West: Carboonplein van 10:00 tot 12:00 uur
- Kerkrade Centrum: Markt van 13:00 tot 15:00 uur
- Bleijerheide: Maria Gorettiplein van 13:00 tot 15:00 uur

Meer weten?
Wilt u meer weten over het Mobiliteitsplan? Of wilt u op een andere manier meedenken over mobiliteit in Kerkrade? Kijk dan op onze projectpagina Mobiliteit voor meer informatie.

Of neem contact op met de gemeente Kerkrade via telefoonnummer 14 045 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.